06 57 34 36 71 info@cem5.eu

Biomortel: hét recept voor duurzaam beton

Hier bij Cem5 in regio Staphorst zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een geheel nieuw soort duurzaam beton: biomortel. Dankzij het gebruik van glas en gras levert deze betonsoort een positieve bijdrage aan CO₂-vermindering en daarmee een schoner milieu. Ideaal voor fietspaden en nog vele andere betonelementen.

Voor optimale CO₂-reductie

Alle betonelementen worden gemaakt van een bepaalde betonmortel. Cem5 brengt hierin een revolutionair product op de markt. Onze biomortel is gemaakt van cementen, toegevoegde hulpstoffen én opgeschuimd glas en micanthus (olifantsgras). Dit in tegenstelling van het normaliter gebruikte zand en grind. Micanthus is de grassoort die men op Schiphol gebruikt om de CO₂-uitstoot van opstijgende en landende vliegtuigen tegen te gaan. Het gewas neemt namelijk enorm veel CO₂ op. In het biobeton zorgt dit voor dezelfde filterende werking.

Daarnaast is duurzaam beton met dergelijke componenten bijzonder licht van gewicht. Dat is niet alleen gunstig voor het gewicht zelf, maar ook op het gebied van CO₂-neutraliteit. Er passen zo per slot van rekening meer stuks in één vracht, waardoor er minder vrachtbewegingen nodig zijn. Al met al maakt dit ons ecologisch beton een duurzaam initiatief!

Mogelijkheden van biobeton

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden met biobeton. Wat dacht u bijvoorbeeld van een duurzaam fietspad, of een woning duurzaam bouwen? Omdat wij het product veelal toepassen op fietspaden, betreft het doorgaans een grijze kleur. Maar uiteraard heeft u nog veel meer kleuropties en kunnen wij oppervlakken van het eindresultaat zelfs voor u polijsten. Ideaal voor bijvoorbeeld sierelementen. Vraag gerust naar wat wij voor u kunnen betekenen. Wij denken graag met u mee en geven eerlijk advies en antwoord op uw vragen.

Ontdek alle voordelen van duurzaam beton door contact op te nemen met Cem5 uit Staphorst. U bereikt ons voor een afspraak of meer informatie via tel. 06 57 34 36 71 of het onderstaande formulier. We helpen u met alle plezier verder.

Neem contact op met Cem5

11 + 11 =